Bomenwereld.nl

 

In de natuur bestaat geen vervreemding. Alles is er op zijn plaats. - Deng Ming-Dao

inleiding nieuws contact links bladharken

 

 


Details

 

 

detailsVormen, lijnen, structuren en kleuren. De harige stammetjes van een klimop, een 'skelet' van een andere klimop, een oog in een kastanje, de ruwe schors van een eik naast een gladde beuk.  

 

Rariteiten

een zwijn in de eik

Ooit een wild zwijn in een eik gezien?

Treebeard - even niet waakzaamKen je de legenden over verzonken dorpen? Die komen eens in de honderd jaar weer tevoorschijn, voor heel even. Iets dergelijks was ook bij deze foto aan de hand. Talrijke keren was ik er langs gelopen zonder het te zien. En dan, met een laagstaande zon op een januarimiddag, viel het zonlicht er op en daar was het gezicht zichtbaar. Een rilling liep over mijn rug. Dit was net zo'n magisch moment. Gelukkig had ik de camera bij me.
Daarna kwam ik er nog regelmatig langs deze boom maar het gouden moment was voorbij, nooit liet het gezicht zich meer op deze manier zien. Inmiddels is het kleine takje rechtsonder verder gegroeid zodat het gezicht nu helemaal niet meer zichtbaar is. Neem dus altijd een camera mee. Ik dacht in het begin ook wel eens, wanneer ik iets moois zag van een boom, hier kom ik nog een keer terug om er een foto van te maken. Maar, ook al is het een dag later, dan is het anders. Het lijkt simpel: de boom staat er nog net zo maar toch is datgene wat je je herinnerde minder sterk aanwezig of zelfs helemaal verdwenen. Is het weer anders, het licht of is het de herinnering dat afwijkt van de realiteit?
Iets anders kan ook. Je ziet dat ergens een foto in zit maar weet dat het totaalplaatje niet klopt. Er ontbreekt nog iets. Dan zit er niks anders op om daar vaker langs te gaan. Maak er gewoon een wandeling van want de kans is groot dat je er vergeefs naar toe loopt. Je weet immers niet wanneer die honderd jaren weer voorbij zijn.

Andere boomgeesten, dryaden en boomwezens. 

  zie jij het?

Nog meer bewijzen dat sprookjes en legenden zich niet alleen in het verleden afspelen. Wie er oog voor heeft...

een kobold? Kabouter?                          hekshout

Dat eiken de koningen van het woud zijn en de beuken de koninginnen is geen wet. Beuken zijn niet altijd vrouwelijk en eiken niet altijd mannelijk.

naakte eiktsja

            

 

terug naar boven

  Button Button Button

Auteursrecht / Copyright 2010-2017 bomenwereld.nl  - Marcel Koggel - Alle rechten voorbehouden / All Rights Reserved