Bomenwereld.nl

 

Slechts weinig spreken, dat is de wil van de natuur. - Lao-Tse

inleiding nieuws contact links bladharken

 

 


Inleiding

 

Welkom op Bomenwereld.nl! Op deze site staan de bomen centraal. Met behulp van foto's wil ik laten zien hoe mooi en bijzonder bomen kunnen zijn en dat we niet naar het buitenland hoeven te gaan om te kunnen genieten van de bomen. Beleving staat bij mij voorop en ik hoop dat de foto's dat ook laten zien. Maar het echte beleven kan alleen buiten. Laat de foto's jou dan ook aanmoedigen om er op uit te gaan. Kijk rond en laat je betoveren.

 laat je betoveren

De boom staat hoog boven de mensen. Zeker letterlijk. Veel wijzen, schrijvers en kunstenaars hebben zich laten inspireren door de bomen. Voor anderen is de boom brandhout of iets groens dat in de weg staat en overlast geeft.
A fool sees not the same tree that a wise man sees.
--William Blake

 

Nee, ik praat niet met bomen. Laat ik die vraag maar voor zijn. De bomen spreken tot mij middels hun verschijning. In een aantal bomen zit iets dat mij aanspreekt. Op die manier luister ik naar bomen. Ik zoek sfeer, karakter, vormen, lijnen en structuren. Vroeger geloofde men dat alles bezield was. Ook bomen. Ik vind dat geen gek idee. Stel dat het waar is, dat ze bezield zijn, verandert dat dan niet de manier waarop je kijkt naar de bomen en de hele natuur? Ik denk van wel. Je krijgt meer respect voor het leven om je heen, het brengt je er dichterbij. Je ziet dat bomen menselijke eigenschappen hebben. Je bemerkt dat je zelf eigenschappen van de boom bezit.

klemvast

 

Alles over bomen lijkt al geschreven te zijn. Heel veel informatie ligt voor het oprapen op het internet dus hou ik het hier kort. Ook omdat de foto's zelf al genoeg te vertellen hebben. Bij een aantal foto's heb ik een klein beetje gespeeld met kleur en scherpte om de sfeer enigzins te versterken maar verder zijn de foto's op deze site niet gemanipuleerd. Er zijn geen truken toegepast om bijvoorbeeld een gezicht in een detail van een boom nog meer op een gezicht te laten lijken. Voor mij is dat erg belangrijk want de magie is juist dat het echt is.
De teksten en de boomfoto's op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Je mag het downloaden maar niet verspreiden en/of publiceren zonder mijn toestemming.

Ik wens je veel kijkpleizer!

Marcel Koggel.

terug naar boven

 

  Button Button Button

Auteursrecht / Copyright 2010-2017 bomenwereld.nl  - Marcel Koggel - Alle rechten voorbehouden / All Rights Reserved